Alpe Adria Trail – pot po vrtu Eden, ki poteka od najvišjega vrha Avstrije do morja pri Trstu preko Slovenije. V Sloveniji poteka od avstrijsko slovenske meje pri Kranjski Gori – Jepca sedlo, čez samo Kranjsko Goro, preko Vršiča v dolino Trente mimo izvira najlepše slovenske reke Soče, do Bovca in od tam v vas Drežnico pod Krnom, kjer so še danes vidni ostanki fronte iz 1. Svetovne vojne, v Tolmin a zopet na Kolovrat in čez mejo v Italijo. Pot se vije potem še čez slovenska Brda, italijanski Kras ter nazaj v Slovenijo v Lipico in čez Kokoš v Milje pri Trstu.

1. dan

Prihod v Kranjsko Goro in nastanitev v pohodniškem hotelu Kompas. Seznanitev s programom, večerja, nočitev

2. dan

Po zajtrku peš mimo idiličnega jezerca Jasna proti Vršiču. Pot vodi ob glavni cesti mimo Ruske kapelice – pomniku
graditeljem ceste- ruskih vojnih ujetnikov, ki so jih pokončali snežni plazovi. Ob pogledu na mogočno Prisojnikovo steno, opazimo pod vrhom gore Prisojnikovo okno ter v steni razločimo obraz t.i. Ajdovske deklice. Na vrhu sedla se nam odpre pogled v dolino Trente, na okoliške gore Prisojnika, Mojstrovke, Razorja. Po strmi stari vršiški cesti se spustimo v dolino Tente – do izvira Soče, ki se ponaša s smaragdno barvo, soškimi postrvmi, soteskami. Tu zavijemo na Soško pot , ki jo upravlja Triglavski narodni park in po eni uri pridemo do Informacijskega središča Triglavski narodni park, ki je cilj tega dne. Ogledamo si bogato prezentacijo parka, muzejske zbirke… Nočitev v centru.

Čas hoje: 6 ur, zmerno naporna pot, višinske razlike 700 m

Transfer prtljage po potrebi.

3. dan

Po zajtrku nadaljevanje poti po Soški poti do Bovca. Pot se vije nad koriti Soče ter mimo tipičnih trentarskih vasi in hiš. Tura se zaključi v Bovcu v Apartmajska hiša Skok. Nočitev, zajtrk.

Čas hoje: 6 ur, pot je lahka brez velikih vzponov

4. dan

Po zajtrku peš skozi Bovec proti slapu Virje, ki se nahaja v kotanji pod kaninskim masivom. Od tam se spustimo v dolino soškem visečem lesenem mostu in nadaljujemo ob reki Soči do kampa Koren pred Kobaridom, ki slovi po največjem evropskem muzeju 1. Svetovne vojna in Kostnici postavljeni v spomin padlim na kobariških frontah
v prvi svetovni vojni. Nočitev , zajtrk v apartmajskih hiškah kampa. Možnost večerje v kampu ali v vasi.

Čas hoje: 6 ur, pot je lahka, višinska razlika skupaj 300 m

5. dan

Po zajtrku transfer v vas Drežnica, od koder se vzpnemo po občasno še vidnem starem italijanskem kolovozu na planino Kuhinja po Krnom – kosilo. S planine poiščemo staro pot v Tolmin, ki nas pripelje do soških prodišč naprej do Tolmina, ki je upravno središče spodnjega Posočja. Ribiči in jadralni padalci imajo tu svoj domicil. V Tolminu se namestimo v hotelu Dvorec. Nočitev, zajtrk.

Čas hoje: 6 ur, deloma srednje zahtevno, višinske razlike 600 m vzpona in 800 m spusta.

Transfer prtljage po potrebi.

6. dan

Po zajtrku odhod oz. transfer v Kranjsko Goro.

Cena:

570 EUR/osebo (brez vodnika)
1.130 EUR/osebo (z vodnikom)

Cena vključuje:

 • 1 x HB v Kranjski Gori
 • 1 x nočitev/zajtrk v dvoposteljni sobi
 • 1 x nočitev v dvoposteljni sobi
 • 2 x nočitev/zajtrk apartma za 2
 • Transfer prtljage računan Kranjska Gora-Tolmin
 • Transfer oseb (3 max) Tolmin-Kranjska Gora
 • Spremljava
 • Vse turistične takse

Cena NE vključuje:

 • Stroškov prihoda in odhoda
 • Vstopnine v Info TNP centru
 • Obrokov razen kjer je naveden zajtrk

Pošljite povpraševanje