Tri različne alpske doline v Julijskih Alpah, trije različni načini življenja v gorah.

Bohinjska dolina – po poti preko katere so oskrbovali bojne položaje v 1. svetovni vojni v soški dolini se povzpnemo na Komno (2,5 ure, 700 m višinske razlike) do planinske koče, kjer je počitek.

Potem nadaljujemo do koče pri Sedmerih triglavskih jezerih, ki leži na približno enaki višini (3 ure). Vseskozi nas spremlja različno alpsko cvetje. Na tem območju raste približno 200 različnih vrst. Po želji še hiter vzpon na Tičarico nad kočo. (1,5 ure). Nočitev.

Naslednji dan po dolini Sedmerih jezer do koče na Doliču. Popoldne skok na Triglav in nazaj v kočo prenočiti.

Nato strm spust v dolino Zadnjice in Soče – druga dolina. Postanek v Info centru Triglavskega narodnega parka. Popoldne vzpon na prelaz Vršič po stari vojaški mulatjeri, potem preko prelaza Sleme pod Mojstrovko v dolino Tamarja in Planice ter mimo skakalnic v Kranjsko Goro.

1. dan

Transfer z letališča v Bohinj – Hostel Pod Voglom in popoldne prosto za raziskovanje Bohinja (slap Savica, dolina Voje skozi sotesko Mostnice, čolnarjenje po Bohinjskem jezeru).

2. dan

Transfer v Ukanc, vzpon po poti na Komno (3 ure, vzpona 700m). Po počitku v koči še triurni lažji pohod do Koče pri Triglavskih jezerih – nočitev.

3. dan

Po zajtrku vzpon po poti mimo Sedmerih jezer in čudovitega cvetja pod Kanjavcem do koče na Doliču (3 – 4ure). Popoldne še vzpon na Triglav in povratek v kočo.

4. dan

Strm spust po številnih okljukah v dolino Zadnjice in naprej v soško dolino. Postanek v Info centru Triglavskega narodnega parka, potem pa nadaljujemo do koče pri izviru Soče in potem strmo navzgor po stari mulatjeri na prelaz Vršič (2 – 3 ure) pod Prisojnikom.

5. dan

Enourni vzpon na sedlo Sleme pod Mojstrovko in spust v dolino Tamar in potem mimo skakalnic v Planici v Kranjsko Goro (4 ure).

Cena:

1.220 EUR/osebo (s spremstvom)
660 EUR/osebo (selfguiding)

Cena vključuje:

  • Podrobnejši opis ture in zanimivosti ob njej
  • Nočitve z zajtrkom
  • Kosilo na Komni
  • Lunch paket
  • Transfer prtljage
  • Spremljava
  • Zemljevid območja hoje

Pošljite povpraševanje